Redevco heeft voor de nieuwe locatie van het Serviceoffice en kantoor Redevco Nederland gekozen voor een pand aan de Wibautstraat in Amsterdam.
Een locatie waarin beide onderdelen van Redevco samen zitten op één locatie maar waar zij ook als aparteteams kunnen blijven opereren. Voor het werkplekconcept is dit het belangrijkste uitgangspunt; het stimuleren van ontmoeting en tegelijkertijd de privacy van deverschillende teams waarborgen.
Als inspiratie voor het plan, is passend bij de business van Redevco, gekozen voor de historische binnenstad. Op basis van een stadsplan is een open kantoorvloer gerealiseerd die onderbroken wordt door speels geplaatste vergaderruimten en ontmoetingsplekken diede ervaring van de binnenstad met haar straatjes en steegjes tot leven brengt.
Hoewel de gehele vloer met elkaar verbonden is werken de teams in ruimten met een menselijke maat. Groepen van maximaal 8 a 10 personen per zone.
Het midden van het kantoor, bekend als The Market Place, vormt een grote zone voor ontmoeting, kennis deling, overleg, bedrijfspresentaties maar ook de lunch. Deze zone vormt direct ook de overgang tussen het serviceoffice in de lange vleugel en Redevco Nederland in de korte vleugel.
Alle werkplekken zijn voorzien van bureaus die afzonderlijk elektrisch in hoogte verstelbaar zijn. met één druk op de knop kan een traditionele werkplek omgevormd worden tot een werkplek op stahoogte. De openheid van de ruimte kan op verschillende plekken door de medewerkers zelf worden aangepast door de facet wall van Blooming. Ieder diamantvormig element kan afzonderlijk worden rondgedraaid waardoor een geheel dichte of semi transparante wand ontstaat
Verschillende typen werk en overlegplekken zijn aan het binnenstedelijke kantoorlandschap toegevoegd. Op deze wijze is er altijd een passende plek te vinden om geconcentreerd te werken, collega’s te ontmoeten, te overleggen of nieuwe inspiratie op te doen.